Ruuan vaikutus kehoomme ja mieleemme on suurempi, kuin ymmärrämmekään.  Hyvän ruokavalion noudattaminen on erityisen tärkeää ja sen seurauksena kehomme ja mielemme voi paljon paremmin.

Ruuat jotka ovat raskaita ja jotka sisältävät vähän vitamiineja ja ravintoaineita vaikuttavat mielentilaan negatiivisesti. Seurauksena on, että työ- ja kouluasioiden tekeminen tuntuu raskaalta, olo on voimaton ja väsynyt. Myös refleksit, ongelmanratkaisukyky ja aivojen prosessit hidastuvat. Huono ruokavalio tekee mielentilasta myös usein negatiivisemman ja masentuneen. Riskinä on myös sairastua johonkin psyykkiseen sairauteen kuten masennukseen ja stressitaso nousee. Myös liiallinen sokeri on huonoksi hyvän mielentilan kannalta. Sokeri nostaa energiatasoa ensin korkealla, mutta laskee pian alas. Seurauksena on ylivilkkautta ja aggressiivisuutta, jonka jälkeen olo vaihtuu masentuneeksi ja väsyneeksi.

Hyvä ruokavalio takaa sen, että olo on virkeä ja hyvä. Mieli ja ajattelu on positiivisempaa ja se näkyy myös ulkoisesti. Jotta hyvä ruokavalio pysyy yllä kannattaa seurata tarkasti mitä kaikkea syö päivittäin ja kuinka paljon. Hyvien raaka-aineiden valitseminen on paras tapa huolehtia terveellisestä ja parhaasta ruokavaliosta keholle. Vähärasvaiset maitotuotteet ovat yksi hyvin tärkeä ja energiarikas ruoka-aine. Maitotuotteet tekevät myös kylläiseksi ja pitävät korkeaa energiatasoa yllä koko päivän. Hyvästä ruokavaliosta kiittää myös vatsa.